31 juli 2021
16:00

Värmbols FC

Referat: Karlslunds IF FK - Värmbols FC

Nystarten av Division 2 Södra Svealand kunde inte börja på ett skönare sätt sett ur ögonen på en Karlslundare, detta efter att Karlslund vänder ett underläge från den första halvleken till seger i den andra, och ett riktigt drömmål av Christer Lipovac som cyklar in ett inlägg från Almin Masic och gör matchens sista mål, 2-1!

Karlslund ställer upp med följande manskap till matchen. Noterbart att de två nyförvärven Almin Masic och Tarik Resic går in från start:

Rasmus Forsell
Dennis Koss - Carl Ekstrand Hamrén - Helmer Andersson - Lukas Julher
Christer Lipovac - Tarik Resic (ut '81) - Jonathan Lundberg (ut '68)
Oliver Kåhed - Linus Lamu - Almin Masic

Avbytare:
Oscar Franck, Hugo Dicksen (U19), Momen Safi (U19), Pontus Hatula (in '68), Abdi Sabriye (in '81), Vincent Eriksson (U19), Benjamin Ibrahimbegovic (U19)

Ovannämnda startelva är nog en av de mest offensiva laguppställningar sett till spelartyper som Karlslund har ställt upp med i mannaminne. Ett 4-3-3 med ytterbackar som i grunden är mittfältare, med en defensiv mittfältare som egentligen är offensiv mittfältare, med två ytterligare mittfältare som egentligen är anfallare, och sedan ytterligare tre anfallare på det.

Det kan möjligen vara av den anledningen som Karlslund dominerar matchbilden totalt i stora delar av matchen. Många bra slagna hörnor av både Masic från vänster och Lipovac från höger, Bra spel och bra avslutslägen under den första halvtimmen. Därför kommer det som en blixt från en redan regntung himmel när Värmbol gör 0-1 på sin första chans. En frispark som sveper in i straffområdet över till bortre och där en gästande spelare trycker in bollen.

Efter målet tappar Karlslund lite av dominansen fram till halvtidsvilan, även om de fortfarande har bra spel och skapar chanser. Himlen öppnar sig ordentligt i slutet av halvleken och det sker några dråpliga situationer när bollen stannar i den regntunga mattan, men 0-1 står sig till halvtidspaus.

Den andra halvleken hinner bli fem minuter gammal innan Masic får en fin boll på sin vänsterkant. Masic löper, utmanar och slår in bollen mot mål. Bollen touchar både försvararen och målvakten innan den går in i mål och kvitteringen är ett faktum, 1-1! Apropå dråpligt, så var det ett sådant mål sett ur Värmbols ögon, dock inte alls orättvist. Masic får därmed göra mål i sin debut för sin nya klubb!

När matchklockan har tickat upp mot 58 så händer det grejer. Masic får återigen bollen på sin vänsterkant, måttar ett inlägg in mot straffpunkten där Lipovac står. Sedan stannar världen upp... Lagkaptenen Lipovac ser ut att göra sig redo för ett avgörande karate-move i OS-finalen, men det som egentligen sker är att han hoppar upp och gör en cykelspark i mål! Ett otroligt drömmål av Lipovac! För er som varit med ett tag och har KIF-hjärta vet att för snart 10 år sedan gjorde Lipovac exakt samma sak som 15-årig junior i Karlslundscupens final mot IK Sirius! Ett världsnummer då, och ett världsnummer nu helt enkelt.

Det magiska cykelsparksmålet blir matchens sista. Även om Karlslund har en handfull ytterligare bra chanser att göra mål på slutar matchen 2-1 och tre poäng i hamn för hemmalaget.

En helgjuten laginsats som tränare Samuel Wowoah givetvis är nöjd med:
- Ja, jag tycker vi dominerar i stort sett från första spark till sista. Visst, vi får en liten dipp där vid målet men överlag är vi dominanta. Vi har alldeles nyligen fått in nya spelare i laget som behöver anpassa sig till vårt sätt att spela och jag tycker att både Almin och Tarik gör det fantastiskt bra. Vi har lite att slipa på, men vi ska vara jättenöjda med dagens insats, säger Wowoah efter matchen.

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Nästa match för Karlslund är redan på onsdag kväll då vi tar emot Motala AIF på Karlslund Arena, matchstart kl. 19:00.